Koronapandemiasta

Oli covid-19-pandemia peräisin sitten mistä tahansa, pidän sitä Jumalan sallimuksesta tapahtuneena ihmissuvun koettelemuksena. ”Sallimus” ei tarkoita Jumalan tahtoa, vaan että Hän sietää asiaa.
Niinpä me kaikki olemme tuskallisen todellisuuden edessä. Päivittäin laskemme kymmeniä kuolemantapauksia, läheisten ja rakkaiden ihmisten poismenoja.

Erinäiset äänet ovat halunneet tulkita tätä ilmiötä, mikä on johtanut ihmisten hämmennykseen ja kahtiajakautumiseen.

Viranomaiset ovat informoineet meitä ajankohtaisesti taudin etenemisestä sekä keinoista, joilla sitä vastaan tulee taistella.

On kovin ihmeteltävää, kuinka jotkut muunsivat terveyteen liittyvän aiheen uskon kriteeriksi – vieläpä samalla hetkellä, kun Kristuksen Suuren Kirkon päämies, ekumeeninen patriarkkamme Bartolomeos, alusta asti julisti, ettei virus vaaranna uskoamme vaan uskovat ihmiset, ja kutsui meidät kohtaamaan sairauden soveltaen asiantuntijoiden ohjeita sekä ottamaan rokotteen, minkä hän itsekin ensimmäisten joukossa teki.

Myös Kreikan kirkon pyhä synodi oli samaa mieltä ja kehotti uskovia rokottautumaan. Niin tekivät myös valtion viranomaiset, joilla on suora vastuu kansalaisten terveydestä.

Valitettavasti vastuunkantajien viisaita ja vastuullisia ääniä vastaan nousivat erinäisten ihmisten vastuuttomat äänet, jotka jakoivat kansaa kahtia. Seurauksena tästä monet sielut menetettiin ennenaikaisesti ja viruksen kulku pitkittyy mutaatioineen, koska se kohtaa väestön vailla suojaa.
Rokottaminen koskee kaikkia ihmisiä yhtä lailla, niin kristittyjä kuin ei-kristittyjäkin. Mikä olisi siis se syy, että eräiden väitteiden mukaan rokotteella levitettäisiin antikristusta muslimeille, hinduille, pakanoille ja kaikkialle muuallekin?

Myös Pyhällä Vuorella on valitettavasti ääniä, jotka eivät ole kuuliaisia Kirkon ja tieteen käskyille. Täälläkin suremme menetyksiä.

Kun Kirkko toteaa asioita synodaalisesti, se ei tee virheitä. ”Vallitkoon monien mielipide!”
Suremme sitä, että terveyteen liittyvästä asiasta on tehty uskonopin kysymys: sanovathan jotkut, että rokottautuneet eivät voi pelastua. Kuinka vahingollinen ja ajattelematon tuomio!
Uskovien nöyrien ja sydämestä nousevien rukousten kautta jumalallinen armo ja kuuliaisuutemme Kirkon ja yhteiskunnan vastuunkantajia kohtaan tuovat toivotun lopun tälle kuolettavalle pandemialle, joka piinaa planeettaamme.

Meidän ei tule unohtaa, että kaikkien ruumiillisten sairauksien kohdalla etsimme apua lääkäriltä ja noudatamme niitä hoito-ohjeita, jotka hän meille antaa. Miksi emme siis tämänkin viruksen kohdalla, joka hävittää ihmisolentoja, käyttäisi sitä lääkettä, jonka Jumala on meille tieteen kautta antanut, rajoittaaksemme pandemian kulkua?

”Seisokaamme hyvin”, veljet ja sisaret, älkääkä uskoko kaikkia henkiä, vaan sitä, mitä Herra sanoo Kirkon kautta – ei yksittäisten vastuuttomien äänien kautta.

(suom. pappismunkki Damaskinos Ksenofontoslainen)